Vings maskotar, giraffen Lollo och björnen Bernie blir nu internationella och sprids till tolv europeiska länder samt till Kina. Sedan maskotarna Lollo & Bernie introducerades i barnklubben på Vings familjehotell Sunwing Resorts på -70 och 90-talet har de blivit en viktig del i barnens semesterupplevelse.

Hittills har man kunnat träffa maskotarna på elva av Vings familjehotell Sunwing Resorts samt på en handfull Family Garden-hotell. Men till sommaren sprids de till inte mindre än 112 hotell inom Thomas Cook-koncernen.

Kloningen av Lollo & Bernie är så pass omfattande att Vings nordiska organisation fått upprätta en särskild Lollo & Bernie School på Cypern där man lär ut deras populära dans samt hur de ska interagera med alla små fans som de kommer att möta ute på hotellen. Annat man kan göra på semestern hittar man hos resetankar.se.

– Mina barn älskade Lollo & Bernie när de var små och det är väldigt roligt att våra populära maskotar nu får roa barn i hela Europa. Fler länder är dessutom på gång, bl.a. Kina. I Shanghai och i Peking har ett testteam presenterat maskotarna för barn och de föll för den glädje, energi och kärlek som de utstrålar. Extra roligt tyckte barnen det var att uttalet av Bernie betyder ananas på kinesiska, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Lollo kom till 1976 som maskot för barnklubben på Sunwing Resorts, då som en figur i berättelser och bilder. 1990 blev Lollo en levande maskot. Bästa vännen Bernie introducerades 1994 och är döpt efter Sunwings dåvarande chef, Claes Bernard som kallades för Bernie. På YouTube har Lollo & Bernies dansskola setts över tio miljoner gånger.