Ving finns på totalt 67 resmål fördelat på 13 destinationer i Spanien, där Gran Canaria och Mallorca är de största och mest välbesökta. I programmet finns nära 1 000 hotell att välja mellan, från enklare hotell till stora All Inclusive-anläggningar.

I Spanien har Ving också flera av sina mest populära koncepthotell, däribland familjehotellet Sunwing Alcudia Beach på Mallorca och vuxenhotellet Sunprime Atlantic View på Gran Canaria. Nu utökar Ving sitt program ytterligare då Costa Dorada och Costa Brava lanseras som nya resmål.

– Spanien ligger många svenskar varmt om hjärtat och det är inte så konstigt. Här finns det mesta. Vacker natur, pulserande storstäder, ett intressant historisk arv, en levande kultur, god mat och framför allt ett härligt klimat. Trots att Spanien varit med så länge så står sig landet verkligen som turistmagnet, mycket tack vare det ständigt pågående arbete som görs för att behålla det genuina och samtidigt förnya och fräscha upp, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Costa Dorada och Costa Brava ligger bara några mil från Barcelona och kan erbjuda såväl stränder, golfbanor och pittoreska kvarter som restaurang- och shoppingstråk. På Costa Dorada, söder om Barcelona, kommer Ving att erbjuda badorterna Salou och Sitges.

– Att vi tar in ytterligare två attraktiva resmål på fastlandet är ett viktigt steg för att bredda oss i Spanien. Både Costa Dorada och Costa Brava är populära kustremsor både bland spanjorerna själva och utländska turister. Närheten till Barcelona gör dem till perfekta tillflyktsorter om man vill kombinera sol och bad med storstadspuls, fortsätter Magdalena Öhrn.

Hit reste vi 2014:

  1. Kanarieöarna (583 000 svenskar)
  2. Balearerna med bl a Mallorca, Ibiza och Menorca (340 000 svenskar)
  3. Övriga Spanien (330 000 svenskar)
  4. Katalonien, med bl a Barcelona, Girona och Tarragona (270 000 svenskar)
  5. Andalusien (254 000 svenskar)

Allra populärast bland de spanska destinationerna är Kanarieöarna och Balearerna. Mer om Balearerna och Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera kan man hitta hos www.balearerna.se. En ny reseportal som fokuserar på öarna i ögruppen. Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Ving har haft Spanien i sitt program i nära 60 år.