Antalet landningar i linjefart och charter ökade med 6 procent i november jämfört med samma månad föregående år. Totalt under januari-november ökade flygtrafiken till och från Malmö Airport med 4 procent. Hitintills har över 2 014 000 resenärer flugit till och från flygplatsen.

Malmö är hett inom resor och flygplatsen växer för varje år. Den börjar bli en större spelare inom flygbranschen och tar andelar i regionen.

– Ökningen av utrikestrafiken beror i stora delar på att Wizz Air fortsätter att expandera och har öppnat upp flera nya linjer från Malmö Airport under det gångna året, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport. Den 18 december öppnar en ny linje till Ungerns nästa största stad, Debrecen.

Det händer mycket inom flyg och flygresor. Senaste nytt hittar man hos alltomflygresor.nu. Ökningarna av resor med flyg verkar inte avstanna utan siffrorna pekar uppåt. Det är en ökning med 9 procent jämfört med samma månad 2014. Antalet utrikesresenärer var 65 400 till antalet, en ökning med 18 procent jämfört med i fjol. 121 500 reste inrikes, en ökning jämfört med samma månad förra året på 5 procent.